Maarten Arts

Maarten Arts heeft reeds een lange carriere in de voetballerij achter de rug. Nadat hij op zijn 29e met keepen moest stoppen als keeper, werkte hij 10 jaar lang als hoofdtrainer in het amateurvoetbal tm de hoofdklasse, dat toen het hoogste amateurniveau was. De laatste jaren combineerde hij het hoofdtrainerschap en de job van keeperstrainer bij N.E.C. en Fortuna Sittard.
 
Vervolgens ging Arts full time aan de slag bij FC Utrecht, waar hij 5 jaar lang Europees voetbal haalde en 3 bekersfinales bereikte, waarvan er 2 gewonnen werden. Ook werd in Amsterdam de Supercup tegen Ajax gewonnen. In deze periode leidde Arts Michel Vorm op, die onder zijn leiding het Nederlands Elftal haalde en 2 keer werd uitgeroepen tot speler van het jaar.
 
Na zijn periode bij Utrecht werkte Arts met Henk ten Cate in Qatar en met Frank Rijkaard bij het Nationale Elftal van Saoudi Arabie. Na vervolgens bij het Belgische Lierse SK gewerkt te hebben, vertrok Arts naar Egypte om daar als Head Goalkeeping een Keepersacademy op te zetten. De rol van Head Goalkeeping vervulde hij ook bij Al Wahda in de UAE.
 
Inmiddels woont en werkt Maarten Arts in Brussel waar hij de keepers van Royal Union traint. Deze traditieclub is overgenomen door Brighton en heeft grote ambities voor de toekomst.
 
Van zijn hand verschenen de boeken “ Handboek keeperstraining” en de “ De coach en zijn keeper”. Daarnaast maakte Arts de DVD’s: “ Meer dan 200 oefeningen”, “Trainen zoals de profs” en “Keeperstraining compleet”.

Een aanwinst voor het KeepTotal Team en hiermee de online leerlijn die wij bieden.